2019-06-18
Dagens namn: Bjarne
Björn

* Varvområdet består förutom av bockkranen som lyfter 12 ton även mastkran, rangerfordon och högtryckstvätt.

...mer information om kranen. Fickan är 4,75 m bred, 11 m lång och har ett vattendjup av 2,5 m vid normalvatten (2 m vid lågvatten).

Båtramp saknas. ABK hänvisar till kommunens ramp som finns uppström på södra sidan av ån (Storgatan 2).

* ABK sjö- och torrsätter endast egna flytetyg beroende dels ansvarsfrågan dels ur försäkringssynpunkt.

* Kranen besiktigas regelbundet.

* Chef för varvet är klubbens varvsanvarige som är vald på årsmötet. Varvsansvarig utser i sin tur en rangergrupp utifrån kompetens och antal mannar som behövs.

* Varvansvarig har även uppdraget att fördela båtplatser till nya vinterliggare på området.

* Sjö- och torrsättning. som alltid är preliminära p.g.a. väder och resurser, sker företrädesvis lördagar och meddelas via hemsidan. Informationen finns även att läsa på klubbstugans anslagstavla. .

* Två serviceplatser finns vid kranen med el och vatten för bunkring samt för enklare service.
Dessa platser får inte blockeras.

* Vid sjö- och torrsättning skall alltid giltigt försäkringsbrev uppvisas. Vid ett ev. lyfthaveri gäller alltid båtens försäkring i första hand.
Båtägaren deltar alltid.

* Det är förbjudet att ligga vid bryggan under vintern p.g.a. haveririsken.

Highslide JS

Av: Jörgen Ä