Besök Arboga och gästhamnen i sommar.

1 juli, 2020 at 17:21

I KAK området har vi tre hamnstäder i vår närhet. Arboga, Köping och Kungsör. Det finns så mycket att uppleva under en dagsresa med båten i Galten.
Varför inte göra en tur upp genom den underbara Arbogaån.

Puttra upp i 4-5 knop tar dryga timmen. Det går alldeles utmärkt att ankra upp för en fika efter ån.

Väl i Arboga lägger ni till i vår gästhamn om ni kommer med segelbåt.
Med motorbåt kommer man en liten bit till närmare centrum.

Arboga är en liten pittoresk stad med otroligt fina promenadstråk.
Att följa ån genom centrum för ett stopp med en god kopp kaffe i något av Arbogas sköna uteserveringar.
Vill man uppleva mer natur och känner att benen behöver röra på sig efter några timmar i båten så fortsätt upp efter ån.
Nedan följer några bilder vad ni kan finna efter å-promenaden.

Väl tillbaka i centrum finns restauranger och möjlighet till bunkring för vidare färd i Mälaren,
eller varför inte ta avstickaren på tillbakavägen upp genom Hjälmare kanal?

Hur som helst. Dagsturer i Galten och givetvis med möjligheter till övernattningar
är ett alldeles utmärkt semesteräventyr utan att behöva ge sig iväg långväga.

Trots närheten till varandra i KAK området blir det en helt annan upplevelse när man kommer med båt
efter någon eller några timmars seglande på vattnet än att ta bilen under en kvart.

Ha en trevlig sommar!

Protokoll styrelsemöte juni.

9 juni, 2020 at 22:15

Nu finns senaste protokollet från styrelsemötet att läsa i BAS.

Skötsel av din uppläggningsplats

20 maj, 2020 at 15:55

Nu skiner solen igen.
Varför inte passa på att ta lite friskluft samtidigt som du håller dig isolerad från folksamlingar.
Lovar att ingen kommer att erbjuda dig att hjälpa till att klippa gräset på din plats, så du får garanterat lite tid för dig själv. 🙂

Och visst är maskrosor fina, men inte här.

Gräsklippning

Protokoll senaste styrelsemötet

11 maj, 2020 at 21:36

Nu finns protokollet att ladda ned och läsa i BAS.
Information om hur du loggar in i BAS hittar du längre ned på den här sidan.

Första sjösättningshelgen.

25 april, 2020 at 16:11

13 båtar åkte i vattnet idag på klubben i ett strålande väder..

Slippersonalen gör ett otroligt jobb.

Passande namn på en båt denna vår.

Någon som känner till något om Ville Karlsson?

19 april, 2020 at 18:00

Hej!
Jag har en lite udda fråga:
Undrar om någon i er förening minns en Ville (Karl Vilhelm) Karlsson, sjöman från Eskilstuna som hade sin båt i Arboga. Tror aldrig den blev sjösatt, det var en dubbelskrovad båt som han grejade med jättejättelänge.
Ville lever inte längre – men jag skulle gärna vilja veta om någon minns honom eller båten.

Mvh Anna Jaktén, 0705 199128

Städdagen.

19 april, 2020 at 17:58

Lördagen den 18.e april hade vi en städdagen i ett underbart väder.
Förvånansvärt många slöt upp trots Coronatider och mycket blev gjort. Skylten för gästplatsen snyggades till och fick ny stadig stomme. Plåttak  som vårstormarna förstört lagades, sly röjdes och mycket mer.
Givetvis varmkorv, lättöl och kaffe.
Nu är det bara en vecka kvar till vi kör igång första schemalagda sjösättningen.
Våren är här!

Nu är det Vår!

10 april, 2020 at 15:14

Våren är är här och det innebär att båtklubben blir som en myrstack.
Det vimlar av folk mellan båtarna och polermedlet flyger i luften.

Första båten sjösatt.

Många andra ligger i för att hinna med till kommande sjösättningar.
Mälaren kommer att bjuda på många fina båtar i sommar.

Båtskrot

5 april, 2020 at 19:17

Hej!

Jag skrotar och tar om hand om bland annat segelbåtar som folk lämnat efter sig men även andra båtar som blivit stående som föreningar/privatpersoner vill bli av med.
I dom flesta fall så blir det skrot där allt tas till vara på och sorteras på rätt sätt men renoverar även upp båtar om möjligt!

Mitt namn och kontakt vid frågor
Stefan Setthagen

e-post:
Mobil: 0705873358

Båtskrot

Senaste infon angående bottenfärger.

29 mars, 2020 at 11:08

Miljörapport 2020-03-12

Båtbottenfärger:

Vi väntar på svar från Länsstyrelsen (LOVA-bidrag), för hjälp med saneringskostnader. Svar väntas mars-april. Innan dess får inga arbeten med sanering utföras på klubben område.

För att få tillgång till bidraget från Länsstyrelsen krävs kvitto på inköpt material samt tidrapport med foto på utfört arbete, ABK kan då lämna intyg på att din båt är sanerad.

Metoder att sanera och hur avfall ska hanteras är under utredning och kommer att redovisas i samband med svar från länsstyrelsen.

Miljörond:

Innan första sjösättning kommer miljögruppen att göra en kontroll med a.s.p. gällande miljöregler på ABK område.

Representant för ABK:s miljögrupp/Bernt Andersson

Inloggning till medlemsregistret BAS

21 mars, 2020 at 17:39

Alla medlemmar i Arboga Båtklubb har nu en egen inloggning till medlemsregistret BAS. När man har loggat in i BAS kan man förutom att läsa och korrigera egna uppgifter i registret även läsa klubbprotokoll och boka sjösättning / torrsättning.

Logga in i BAS  http://bas.batunionen.se   med det användarnamn och lösenord du fått via e-post. Som användarnamn fungerar även den e-postadress du angett till ABK. Har du glömt ditt lösenord kan du på inloggningssidan beställa ett nytt.

Lyckas du inte logga in, kontakta då mig på e-post eller telefon 076-051 18 53.
Lennart Johansson, kassör och BAS-ansvarig